GEOSERVICE

Geophysical Consultants & Contractors

Ποιοι είμαστε;

Στη δεκαετία του 1990 δημιουργήσαμε την εταιρεία GEOSERVICE για την εισαγωγή στην Ελλάδα των εφαρμογών της εφαρμοσμένης γεωφυσικής στους περισσότερους τομείς που σχετίζονται με την εξερεύνηση της υπόγειας επιφάνειας.

Εδώ και 27 χρόνια, έχουμε στην GEOSERVICE έναν μόνο κανόνα: «Ποιότητα και ευθύνη για όλους τους πελάτες μας». Ένας κανόνας που μας έχει δώσει την πρώτη θέση στον τομέα της γεωφυσικής στην Ελλάδα, εδώ και πολύ καιρό.

Κλεισθένης Δημητριάδης (Γεωφυσικός), Διευθύνων Σύμβουλος της GEOSERVICE


Read More

Our Partners/Clients

APION-KLEOS-CJV_logo
Untitled-3
τερνα-θεσεις-εργασιας
news_21355_1_bg
images
ht_logo_2
Athena-Logo
0
images - Copy
indexaaaaa
aaa
2
indexAAA
ethniko_arxaiologiko_mouseio_logo
eydap-logo2
alpha-bank-dt
index

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ελλάδα κατέστρεψαν μερικά αλλά και ολικά βασικές συγκοινωνιακές υποδομές. Δρόμοι και γέφυρες καταστράφηκαν, η δε ισχυρή απορροή των ομβρίων δημιούργησε ορατά και μη προβλήματα στις υποδομές αυτές. Η ακριβής γνώση της θέσης, του βάθους και της γεωμετρίας αυτών των προβλημάτων κάτω από τα οδοστρώματα μπορεί να αποτρέψει μελλοντικές αστοχίες των με στοχευμένες παρεμβάσεις, όταν βέβαια αυτά μπορούν να εντοπισθούν επακριβώς έτσι ώστε να μελετηθούν σωστά οι επεμβάσεις επ’ αυτών. Τα οδοστρώματα απαιτούν προσεκτικό έλεγχο σε τακτά χρονικά διαστήματα για πιθανή ανάπτυξη υπογείων προβλημάτων τα οποία αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου και πολλές φορές καταλήγουν να γίνονται επικίνδυνα για την ασφαλή κυκλοφορία. Είναι επομένως απαραίτητο στους μηχανικούς να γνωρίζουν επακριβώς την θέση και την έκταση των κρυφών αυτών προβλημάτων έτσι ώστε να ελέγχουν απόλυτα τις παρεμβάσεις υπολογίζοντας με ακρίβεια το κόστος και τον χρόνο των εργασιών.

Τα προβλήματα αυτά είναι αναγνωρίσιμα σήμερα με τη μέθοδο του υπεδαφίου ραντάρ. Η Geoservice χρησιμοποιεί ένα σύγχρονο σύστημα υπεδαφίου ραντάρ εξοπλισμένο με ηλεκτρονικά και συστήματα προσδιορισμού θέσης GPS. Ένα πλήρες σετ από κεραίες ραντάρ δίνει πληροφορία από την επιφάνεια της ασφάλτου μέχρι και πολλά μέτρα κάτω από αυτήν.Παράλληλα, ένα σύγχρονο σύστημα προσδιορισμού θέσης καταγράφει την πορεία της σάρωσης του οδοστρώματος με μεγάλη ακρίβεια. Η σάρωση συμπληρώνεται με μία συνεχόμενη βιντεολήψη της οδού η οποία είναι συγχρονισμένη με τα δεδομένα του ραντάρ μέσω τεχνολογίας DTMF.

Τα δεδομένα του ραντάρ φαίνονται την ώρα της σάρωσης σε οθόνη και παράλληλα σώζονται σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Με αυτό τον τρόπο γίνεται δυνατή μία πλήρες συλλογή οπτικής, επιφανειακής, υπόγειας και χωρικής πληροφορίας για τον δρόμο που ελέγχεται. Τα δεδομένα επεξεργάζονται και χαρτογραφείται η γεωμετρία των υπογείων στρώσεων του οδοστρώματος. Μετράται το πάχος του οδοστρώματος, η βάση, η υποβάση και καθώς και το βάθος μέχρι το φυσικό έδαφος αλλά παράλληλα εντοπίζονται τα προβλήματα μέσα και κάτω από αυτά τα στρώματα. Στο τέλος του ελέγχου το σύνολο της οπτικής, επιφανειακής υπόγειας και χωρικής πληροφορίας που ανακτάται παρουσιάζεται σε DVD μέσα από ένα λογισμικό φιλικό στον χρήστη και συμβατό με τις σύγχρονες εφαρμογές γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών, όπως το Google Earth κ.ά.

https://www.youtube.com/watch?v=zkiIMAsxRNM

Με τον τρόπο αυτό ο μηχανικός είναι σε θέση να «οδηγήσει» και πάλι το όχημα στο δρόμο που σαρώθηκε και να μελετήσει με προσοχή και κάθε λεπτομέρεια κάθε ύποπτο σημείο στη καταγραφή έχοντας μπροστά του την εικόνα του βίντεο και εντοπίζοντας επακριβώς την θέση. Συγχρόνως έχει την ευκαιρία να πηγαίνει εμπρός και πίσω το βίντεο και η τομή του εδάφους θα κινείται και αυτή συγχρονισμένα δείχνοντας ανά πάσα στιγμή τη θέση του οχήματος στην συνολική καταγραφή αλλά και στο Google Earth. Το σύστημα ελέγχου με ραντάρ της Geoservice παρέχει γρήγορα όλα τα απαραίτητα στοιχεία στον οδοποιό, τον συντηρητή, τις κρατικές υπηρεσίες και όλους τους φορείς κατασκευής και επιτήρησης μεγάλων οδικών αξόνων για την ορθολογική διαχείριση των οδικών έργων.


Facebook


Google-plus


Instagram


Whatsapp


Youtube